I många år har människan livnärt sig på att jaga. Förr var syftet att få mat och material. Materialet användes till kläder och skor. Syftet idag är mer eller mindre detsamma men sker i en större utsträckning på ett oetiskt sätt. Om vi ser exempelvis nötköttsproduktionen: Mjölkkornas tjurkalvar tas från mamman redan kort efter kalvningen och transporteras sedan till uppfödare som ger tjurkalvarna mer eller mindre intensvia förhållanden inomhus.
 
Nötproduktionen har också en negativ klimatpåverkan som delvis beror på foderframställning och transporter men också att djuren själva producerar växthusgasen metan. Jakt bör handla om att begränsa en viss population för att få balans i det ekologiska samspelet. Jag anser därför att vi inte bör transportera kött från hela världen för att det är billigare arbetskraft i något annat land. Vi bör istället ta tillvara på allt som finns runt omkring oss och hitta ett förhållningssätt till allt levande. Vi har möjligheterna i vårt egna land men vi tar inte tillvara på den. Därför OM du är intresserad av jakt så finns möjligheten att få köpa ett säkert vapenskåp. Det är något som krävs för att uppfylla kraven i vapenlagen för vapenförvarning. 
 
Jag har levt mitt liv med att äta väldigt mycket vegetariskt och närproducerat. Det är just för att produktionen idag är, på många sätt, vidrig för delvis djuren men också miljön. Jag anser att det är fel av oss människor att utsätta delvis djuren för dessa extrema förhållanden och ta bort friheten för själva djuret att leva ett bra liv. Många gör en stor skillnad på ex. hund och ko och behandlar dem olika för att den ena ses som föda och den andre som sällskapsdjur. Tänk, här tar vi oss friheten att gruppera in djur i olika "fack" och bedöma vilka som ska få behandlas på ett respektabelt sätt. De djur däremot som föds in i systemet för ex, nötproduktionen får inte samma rättigheter som, i min jämförelse, en hund.  
 
Jag kan äta kött och jag tycker det är gott men jag skulle lika gärna kunna vara vegan ifall vi valde att köpa äggen från höns som levt under trånga förhållanden. Jag är medveten om att ensam kan jag inte ändra hela industrin, produktionen och system som det är idag. Jag kan däremot försöka påverka andra människor att tänka efter lite mer innan de köper ex, kött. Även om köttet, där djuren haft det bra, kostar mer många gånger så är det i längden ett bättre alternativ för, inte bara oss själva utan även nästkommande generationer.  Vi har verkligen alla möjligheter och vi bör ta tillvara på dem. Som sagt, ifall du är intresserad av att jaga själv så finns möjligheten att köpa ett säkert vapenskåp. Jag kan inte tvinga dig till en förändring men du kan tänka igenom det jag skrivit om! :)
 
 
Källor:
 
 
Hejdååå///Sanna :'3 

3 kommentarer

James

18 Aug 2013 13:04

Glömde skriva vem som hjort inlägget men gissar på att det är du Sanna?! :P

James

18 Aug 2013 13:05

Gjort* (autocorrect... -.-)

Svar: Yes it is Sannaaa!! :D
Sanna Eriksson

Gerd

18 Aug 2013 17:25

Vi försöker handla närproducerat ,potatis grönsaker,rotfrukter odlar vi själva utan kemikalier. Vi äter fisk men inte längre strömming fångad i Bottenviken på grund av dioxinet som är lagrat i den. Köper inte kött om det inte kommer från svenska gårdar. Vi plockar skogens och myrens bär och i dag hittade vi fina kantareller. Vi mår bra. Bamsekramar.

Kommentera

Publiceras ej