Just nu käkar jag galet mycket mediciner. Knaprar 17 tabletter om dagen och sedan 2 påsar till för att förhindra förstoppning. En spruta för att förhindra blodproppar och vid behov tar jag droppar som ska få igång tarmarna. Förra operationen skapades ett fysiskt beroende av morfinet och jag hade ganska svåra abstinensbesvär efteråt. Jag är nu en knarkare av morfin igen och förhoppningsvis kommer det inte bli lika jobbigt att sluta denna gång. De har gjort en avtrappningsplan så jag får mindre och mindre doser vecka efter vecka. Det är dock svårt att glömma effekten när jag har det under en längre tid. Jag tänker inte lika mycket, vilket gör att jag kan sova på nätterna. Förstår varför en del väljer droger, på riktigt är detta helt underbart emellanåt. 
Jag har överdrivet frossat i choklad idag, har säkert käkat 200 gram helt själv xD. Tur att känslorna är avtrubbade annars hade ångesten tatt mig till en annan värld. Det är så jäkla gött att leva ibland. Tungt att andas däremot. 
 
wikipedia: 

Oxikodon, summaformel C18H21NO4, är ett så kallat morfinderivat, det är ett halvsyntetiskt smärtstillande preparat som härleds ur tebain(dimetylmorfin). Det används vid långvarig svår smärta, till exempel vid cancer.

Preparatet har en kraftigt smärtstillande effekt.

Läkemedel som innehåller detta ämne är OxyContin,OxyNorm samt Targiniq vilket även innehåller naloxon för att häva den förstoppning, som uppstår i tarmarna vid behandling med opiater. Detta genom att naloxon inte frisläpps innan det kommer ner i tarmen. Båda läkemedlen tillverkas bland annat av Mundipharma i Göteborg. OxyContin är ett långtidsverkande läkemedel där smärtstillande effekt nås efter cirka 3 timmar och håller i sig i cirka 12 timmar. Med OxyNorm nås smärtstillande effekt snabbare, ofta inom 15 -20 minuter, med full effekt cirka en timme efter intaget. Varaktigheten är cirka 6 timmar.

Preparat innehållande oxikodon som ex. OxyContin kan bland annat orsaka dåsighet, illamående och kräkningar. Sådana besvär brukar minska efter några dagars användning. Vissa kan få klåda, förstoppning och svårt att kissa. Förminskade pupiller och svårighet att andas är andra kända biverkningar.

Substansen är narkotikaklassade och ingår i förteckningen N I i 1961 års allmänna narkotikakonvention, samt i förteckning II i Sverige

Så skadas du
Avståndsbedömning och tidsuppfattning försämras. Ständiga förstoppningar som orsakas av att morfinet hämmar tarmarnas arbete. Drogen ger en självmordsbenägenhet hos brukaren eftersom den kan ge depressioner. Illamående och kräkningar hör till användandet, impotens samt fosterskador hos de gravida kvinnor som brukar morfin. Hjärnan påverkas på ett sätt som gör det synligt för en observatör att se att personen använder morfin: sluddrande tal, sammandragna små pupiller, hängande ögonlock, stirrande blick, förvirrad och likgiltig, långsamma rörelser och koncentrationssvårigheter.  En person som använder morfin kliar sig ofta i ansikte, på hals och armar.Dödsfall p.g.a. andningsförlamning, andningscentrum i hjärnan påverkas och personen slutar helt enkelt att andas. (källa)

 
 
 
 
Ska du göra en skoliosoperation eller har du frågor? Mejla mig: Rejwin@hotmail.com 

12 kommentarer

Regni

21 Mar 2014 21:28

Kroppen läks snabbare om man slipper smärtan. Sötsakssuget hör ihop med medicinen och när du får minska på den minskar/försvinner godissuget. Bamsekramar.

Svar: Troligtvis :) Men sötsuget, vet ja ej xD
Sanna Eriksson

.

21 Mar 2014 23:04

Tänk på att dölja ditt personnummer när du bloggar. Var rädd om det.

Svar: Åh juste, tack :) Människor är int alltid vänliga dessa dagar :/
Sanna Eriksson

Viktoria Eriksson

22 Mar 2014 13:39

Åh, var stark tjejen! Bra att du delar med dig av det!! Bamsekram <3

Felicia

22 Mar 2014 17:54

Nejmen, det är skönt att du kan vara lite glad i allt pillerknapprande och sprida lite humor!

PUSS

Hanna - Min vardag som trebarnsmamma

22 Mar 2014 18:46

Hoppas att det går bra med avvänjandet sen.

Alina Hallbäck

22 Mar 2014 22:36

och så lätt för människor att fastna i drogen!

kram på dig!

Lucky Nakalembe

23 Mar 2014 04:24

Hej.

Jag har haft operation för skoliosis i slutet av 2010, så vet allt om vad du går igenom och även lite till.
Kan säga det blir lättare med tiden, inte för att smärtan försvinner helt och snabbt men för att man lär sig leva med det, hantera det på annat och kanske bättre sätt.

Släng en kommentar om du vill prata. Vet att när jag opererades att jag sökte efter stöd från människor som gått igenom liknande.

Moa

23 Mar 2014 09:14

Styrkekramar!

Nottin

23 Mar 2014 12:35

Vad stark du verkar! Jag hejar på dig! Hoppas verkligen att det blir bättre!

Lucky Nakalembe

23 Mar 2014 16:57

Oj så många operationer du haft, tråkigt att höra! Operationen kan inte varit till så mycket nytta om du fortfarande har så ont, så tråkigt. Hoppas på att det blir bättre snart iaf!

Jag opererade hela rygg raden, alltså frpn axlarna hela vägen ner och dom la i sånna metal saker för att hålla rygg raden rak. Nu efter lever jag jätte bra, det kan gå flera dagar utan att jag tänker på att jag opererat min rygg, visst gör det lite ont ibland men det är mer en träningsvärk smärta än något annat, men det kom med tiden. Ja jag kan använda gymmet som vanligt nu, men det kom såklart också med tiden, jag vet också mina egna gränser till hur mur mycket kan jag bära, men det är väl inte pga min rygg det är bara allmänt :) Allt går verkligen super bra, det är bara vid vissa tillfällen då man tänker typ ops kan inte bära det de är för tungt och jag kommer ha ont i ryggen efteråt. Förutom äret nu efter så går allt ganska bra.. kan skriva ett detaljerat inlägg om det hela om du vill?Oj så många operationer du haft, tråkigt att höra! Operationen kan inte varit till så mycket nytta om du fortfarande har så ont, så tråkigt. Hoppas på att det blir bättre snart iaf!

Jag opererade hela rygg raden, alltså frpn axlarna hela vägen ner och dom la i sånna metal saker för att hålla rygg raden rak. Nu efter lever jag jätte bra, det kan gå flera dagar utan att jag tänker på att jag opererat min rygg, visst gör det lite ont ibland men det är mer en träningsvärk smärta än något annat, men det kom med tiden. Ja jag kan använda gymmet som vanligt nu, men det kom såklart också med tiden, jag vet också mina egna gränser till hur mur mycket kan jag bära, men det är väl inte pga min rygg det är bara allmänt :) Allt går verkligen super bra, det är bara vid vissa tillfällen då man tänker typ ops kan inte bära det de är för tungt och jag kommer ha ont i ryggen efteråt. Förutom äret nu efter så går allt ganska bra.. kan skriva ett detaljerat inlägg om det hela om du vill?

Lucky Nakalembe

23 Mar 2014 17:00

oj min kommentar skrevs helt konstig, detta är mer läsbart haha:

Oj så många operationer du haft, tråkigt att höra! Operationen kan inte varit till så mycket nytta om du fortfarande har så ont, så tråkigt. Hoppas på att det blir bättre snart iaf!

Jag opererade hela rygg raden, alltså från axlarna hela vägen ner och dom la i sånna metal saker för att hålla rygg raden rak. Nu efter lever jag jätte bra, det kan gå flera dagar utan att jag tänker på att jag opererat min rygg, visst gör det lite ont ibland men det är mer en träningsvärk smärta än något annat, men det kom med tiden. Ja jag kan använda gymmet som vanligt nu, men det kom såklart också med tiden, jag vet också mina egna gränser till hur mycket jag kan bära, men det är väl inte pga min rygg det är bara allmänt :) Allt går verkligen super bra, det är bara vid vissa tillfällen då man tänker typ ops kan inte bära det de är för tungt och jag kommer ha ont i ryggen efteråt. Förutom ärret nu efter så går allt ganska bra.. kan skriva ett detaljerat inlägg om det hela om du vill?

Camilla

24 Mar 2014 19:30

Som jag känner igen det stora medicinintaget efter de operationer jag gjort. Fick ställa klockan på alarm för att minnas alla sprutor och tabletter. Det är bara att hänga i. Hoppas det blir bättre och lugnare för dig snart! :)

SV: Nej jag vet, de smakar verkligen inte gott. Men shottar man i sig dem snabbt funkar det. Eller om man fryser in dem till isglassar så smakar de mindre :)

Förstår frustrationen du måste känna att inte kunna göra det du vill göra. Så himla mycket jag också vill göra men aldrig kommer kunna. Det är tufft och svårt att förhålla sig till. Men man får försöka hitta alternativ som funkar.

Det som hände i knä var att jag fick atrosfibros. Allt växte ihop i det så det låste sig så mycket att jag inte kunde gå. Knä var fast i ett läge. Efter flera operationer så fick jag tillbaka rörligheten. Men kort därefter hände samma sak i käkleden men nu kan jag gapa igen... :)

Kommentera

Publiceras ej